menu

PŘÍCHUTĚ DORTŮ

Disponujeme nekonečnými kombinacemi obvyklých i neobvyklých příchutí a vůní. Buď si s námi přijdete na své, nebo objevíte nové světy.

Smetanový dort s Amarettem

Dejte si pozor. Tenhle dort, jehož tělem je piškot barvy kvetoucích pampelišek má ve skutečnosti hodně daleko k prosté nevinnosti lučního kvítí. S hedvábným, mandlově vonícím krémem, jehož základním chuťovým rysem je pravé Amaretto je tento krasavec ztělesněním dekadence a hříchu.

Dort Beurre Noisette

Indie, Maroko, Saúdská Arábie, Jemen, Francie, Anglie a další jsou země, kde lidé milují zlaté přepuštěné máslo (francouzsky "Beurre Noisette") pro jeho karamelkovou až oříškovou chuť i vůni. Bé En, jak u nás tomuhle dortu říkáme, se pyšní pravým Beurre Noisette napovrch i uvnitř. Před prvním ochutnáním se zhluboka nadechněte a zavřete oči. Šťastnou cestu!

Mrkvový dort

Dort století, sen dětí i dospělých nejen v Americe. Správný mrkváč je na povrchu pohlazený ne příliš tenkou a ne příliš silnou vrstvou bílkového máslového krému. Na řezu trochu péruje, je tmavý, hutný, vlhký, měkký, sametový a sladce voňavý. Vy to víte, my to víme. Takže tak.

Čokoládový dort

Globální výzkumy opakovaně potvrzují, že pokud se v jakémkoli menu kdekoliv na světě objeví čokoládový dort s krémem z tmavé čokolády, většina lidí bez rozmyslu ignoruje jiné dezerty a objednává tuto milovanou klasiku. My k výsledkům šetření dodáváme: Právem.

Čokoládové espresso

100% Arabica. Kdo se vyzná v kávě, ví, o čem je řeč. Ta naše je z Indonesie, přesněji z Jávy. Její lahodnou chuť a vůni doporučuje 8 z 10 indonézských orangutanů, proto ji používáme k přípravě krému, do kterého se halí tento čokoládový dort. Lidoopi vědí své. No opravdu!

Čokoládový s mátovým krémem

"Nobelovu cenu! Nobelovu cenu!" volají labužníci, když si pochutnávají na chuťové kombinaci čokoláda / máta. Odborníci by moc rádi, aby toto vyznamenání obdržel/a objevitel/ka tohoto zázraku. Historie, žel, přesně neví, kdo to byl. My také ne.

Peanut Butter Cup

Náš dort je volně pojatou alegorií na stejnojmenný čokoládový bonbón plněný burákovým máslem – ano, ten, který je pro severoamerické děti pochoutkou z nejmilovanějších. Už nejste dítě? Nevadí. PBC vás vrátí v čase. A umyjte si ruce a nemlsejte před obědem, kolikrát vám to máme opakovat?

Citronový dort

Plochý piškotový dort, který se po letu každodenním světem stane vaší měkkou přistávací plochou se sametovým povrchem z citronového krému. Je sladký a nakyslý zároveň a má tu citronovou vůni, kterou všichni tak milujeme. Připoutejte se, prosím.

Dýňový dort s kousky čokolády

Dýně je moderní. Dýňová polévka, dýňový kompot, dýňový olej, dýňová semínka, dýňový chléb, Halloween... V dýňovém světě má své čestné místo i náš dort. Bohužel, jeho dýňové tělo je nemocné. Je skrznaskrz prolezlý čokoládózou. I když tuto vážnou chorobu skrývá smetanovým krémem, je smrtelná. Jestli máte kousek srdce v těle, buďte těmi, kdo milosrdně ukončí jeho sladké trápení.

Ozvěte se nám

Guy Nuttall

tel. 603 162 848
guynuttall@gmail.com

nebo

objednejte on-line často kladené otázky